نحوه ارزیابی کارآیی سرمایه گذاری در کنترل آلودگی محیط زیست: شواهدی از چین

ساخت وبلاگ

مجوز MDPI ، بازل ، سوئیس. این مقاله یک مقاله دسترسی آزاد است که تحت شرایط و ضوابط مجوز Creative Commons Attribution (CC توسط) توزیع شده است (https://creativeecommons.org/licenses/by/4. 0/).

داده های مرتبط

داده های موجود در یک مخزن قابل دسترسی عمومی که DOI را صادر نمی کند. در این مطالعه مجموعه داده های در دسترس عموم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. این داده ها را می توان در اینجا یافت: [https://navi. cnki. net/knavi/yearbooks/yinfn/detail ، دسترسی در 4 آوریل 2022] [https://navi. cnki. net/yaearbooks/yhjsd/detail، دسترسی به 4 آوریل 2022].

خلاصه

روشن کردن کارآیی سرمایه گذاری در کنترل آلودگی محیط زیست منجر به کنترل بهتر آلودگی محیط زیست است. بر اساس داده های پانل 30 استان و شهر چین از سال 2008 تا 2017 ، این مطالعه ترکیب مدل SBM-DEA سه مرحله ای و شاخص جهانی-مالمکیست-لوئنبرگر را برای اندازه گیری کارآیی سرمایه گذاری در کنترل آلودگی محیط زیست در چین ترکیب می کند. و تفاوت های منطقه ای را تجزیه و تحلیل کنید. نتایج نشان می دهد که: اول ، بهره وری سرمایه گذاری کنترل آلودگی محیط زیست در چین سال به سال رو به افزایش است ، اما تفاوت های قابل توجهی بین استان ها و مناطق وجود دارد. وجود فاکتورهای تصادفی و متغیرهای محیطی باعث می شود که کارایی کنترل دست کم گرفته شود. دوم ، به استثنای اثرات هر دو ، بهره وری سرمایه گذاری ملی کنترل آلودگی محیط زیست به میزان قابل توجهی بهبود یافته است ، اما هنوز به اثر بهینه نرسیده است. شکاف بین استانها و مناطق کاهش یافته است در حالی که راندمان سرمایه گذاری کنترل آلودگی محیط زیست بهبود یافته است ، و هنوز یک وضعیت نامتعادل وجود دارد. سوم ، محرک اصلی بهبود سال به سال در بازده کنترل آلودگی محیط زیست چین ، پیشرفت فناوری است. در مقایسه با شمال شرقی چین ، پیشرفت تکنولوژیکی نقش مهمی در ارتقاء چین شرقی ، مرکزی و غربی دارد. سرانجام ، بر اساس نتایج ، این مقاله به ارائه پیشنهادات برای ارتقاء کنترل آلودگی محیط زیست در چین از نظر همکاری منطقه ای ، ایجاد سرمایه گذاری خوب از محیط زیست و تقویت تحقیقات و توسعه فناوری حمایت از محیط زیست می پردازد.

واژه‌های کلیدی: کارآیی سرمایه گذاری کنترل آلودگی محیط زیست ، DEA سه مرحله ای ، SBM فوق العاده کارآمد ، شاخص جهانی مالمکیست-لوئنبرگر ، اختلافات منطقه ای

1. معرفی

از زمان اصلاح و افتتاح در سال 1978 ، چین رشد سریع اقتصادی را تجربه کرده است. از یک کشور در حال توسعه فقیر و عقب مانده برای تبدیل شدن به دومین اقتصاد بزرگ جهان و بزرگترین ذخایر ارزی در جهان است. با این حال ، فرایند صنعتی شدن و شهرنشینی نیز مشکلات جدی آلودگی محیط زیست را به همراه داشته است [1] ، که به طور فزاینده ای جدی می شود و به طور مستقیم بر زندگی روزمره ساکنان و همچنین توسعه طولانی مدت تأثیر می گذارد. تقریبا نیمی از منابع آب چین نمی توانند برای آب آشامیدنی استفاده شوند و کیفیت آب مخازن و دریاچه های بزرگ به طور کلی ضعیف است [2]. تولید سالانه زباله های جامد صنعتی از بالاترین در جهان است و آلودگی سفید ناشی از بسته بندی پلاستیکی و فیلم های کشاورزی در همه جا مشاهده می شود [3،4]. در حالی که اقتصاد به سرعت در حال پیشرفت است ، فوری است که به دنبال یک رابطه هماهنگ بین انسان و محیط زیست باشید. نکته قابل توجه این است که دولت چین به دلیل انواع مختلف آلودگی از تخریب محیط زیست آگاه بوده و مقدار زیادی از بودجه و سیاست های مختلف به تدریج در زمینه مدیریت آلودگی محیط زیست کج شده است. از سال 1981 تا 2017 ، سرمایه گذاری در حفاظت از محیط زیست از 2. 5 میلیارد یوان به 953. 89 میلیارد یوان افزایش یافته است. مقیاس فزاینده مبلغ سرمایه گذاری در زمینه حفاظت از محیط زیست نتوانسته است علت اصلی مشکلات آلودگی محیط زیست را برطرف کند ، و تأثیر مدیریت آلودگی محیط زیست در چین هنوز هم خوش بین نیست ، با درجات مختلف مشکلات آلودگی محیط زیست در استان های مختلف. با این حال ، وضعیت واقعی کارآیی سرمایه گذاری در مدیریت آلودگی محیط زیست در مناطق و استان های چین در حال حاضر مشخص نیست. در تلاشهای سرمایه گذاری در زمینه حمایت از محیط زیست ، آگاهی از حفاظت از محیط زیست و سیاستهای حفاظت از محیط زیست در بین مناطق و چگونگی ارزیابی دقیق کارآیی سرمایه گذاری آنها در کنترل آلودگی محیط زیست و در نظر گرفتن این اختلافات بیرونی از اهمیت زیادی برای دولت چین برخوردار است. تدوین سیاست های حفاظت از محیط زیست.

با توسعه سریع اقتصاد چین ، آلودگی محیط زیست به طور فزاینده ای جدی شده است. دولت چین همچنین این امر را در اوایل تشخیص داد و از اهمیت زیادی به درمان آلودگی محیط زیست برخوردار بود و به طور مداوم سرمایه گذاری در درمان آلودگی محیط زیست را افزایش داد [5]. آیا کارآیی سرمایه گذاری کنترل آلودگی محیط زیست چین به تدریج بهبود می یابد؟چین کشوری گسترده با تفاوت در حجم اقتصادی و موقوفات منابع در مناطق مختلف است و سیاست های زیست محیطی در هر منطقه متفاوت پشتیبانی می شود [6]. آیا تفاوت های منطقه ای در کارآیی سرمایه گذاری در کنترل آلودگی محیط زیست در چین وجود دارد؟استان های توسعه یافته اقتصادی سرمایه گذاری بیشتری در زمینه حفاظت از محیط زیست ، تحقیق و توسعه بیشتر در فناوری حفاظت از محیط زیست ، سطح آموزش عالی و آگاهی بالاتر از حفاظت از محیط زیست دارند ، در حالی که استان های عقب مانده اقتصادی سرمایه گذاری نسبتاً کمتری در حفاظت از محیط زیست دارند [7]. آیا تفاوت های منطقه ای در کارآیی سرمایه گذاری در کنترل آلودگی محیط زیست در چین وجود دارد؟در این مقاله 30 استان و شهر در چین از سال 2008-2017 به عنوان شیء تحقیق (به دلیل مشکل داده های گمشده در تبت ، هنگ کنگ ، ماکائو و تایوان ، آنها از شیء تحقیق خارج شده اند) ، شاخص های ورودی و خروجی را انتخاب می کنندبا اشاره به مطالعات محققان ، و از مدل SBM فوق العاده کارآمد و شاخص جهانی-مالمکیست-لوئنبرگر برای تجزیه و تحلیل وضعیت فعلی کارآیی سرمایه گذاری در کنترل آلودگی محیط زیست در چین استفاده می کند. اهداف اصلی تحقیق این مطالعه شامل موارد زیر است: اول ، برای ارزیابی کارآیی سرمایه گذاری در کنترل آلودگی محیط زیست در چین. دوم ، برای روشن شدن روند در حال تغییر کارآیی سرمایه گذاری در کنترل آلودگی محیط زیست در چین. سپس ، مقایسه تفاوت در راندمان کنترل آلودگی محیط زیست در مناطق مختلف. سرانجام ، شناسایی عوامل اصلی تأثیرگذاری بر کارآیی کنترل آلودگی محیط زیست. بر اساس یافته های تحقیق ، پیشنهادات مربوطه برای کنترل آلودگی محیط زیست در چین ارائه شده است.

ترتیب این مقاله به شرح زیر است: ابتدا تحقیقات مربوط به کارآیی کنترل آلودگی محیط زیست را مرتب می کند. پس از آن ، روش های تحقیق و منابع داده این مقاله را معرفی می کند. در مرحله بعد ، نتایج تحقیق خاص را نشان می دهد و بحث می کند. سرانجام ، یافته های تحقیق و توصیه های مربوط به سیاست را مطرح می کند و کاستی های این مقاله را خلاصه می کند.

2. بررسی ادبیات

تحقیقات در مورد کارآیی کنترل آلودگی محیط زیست را می توان تا پایان قرن گذشته ردیابی کرد. محققان از روشهای مختلفی برای مطالعه کارآیی کنترل آلودگی محیط زیست از دیدگاههای مختلف استفاده کردند. از نظر روشهای تحقیق ، می توان آنها را به دو دسته اصلی تقسیم کرد. دسته اول تجزیه و تحلیل پاکت نامه داده (DEA) بر اساس ورودی ها و خروجی ها است. راینهارد (2000) یکی از اولین دانشمندان بود که از متغیرهای محیطی برای تجزیه و تحلیل ورودی-خروجی DEA استفاده کرد ، و آنها از روش DEA برای اندازه گیری بهره وری محیطی در مزارع لبنی در هلند استفاده کردند و توضیح داد که روش DEA قادر به محاسبه هر نوع از هر نوع است. نمره کارایی محیط زیست [8]. Mandal ، S. K و همکاران.(2010) از تجزیه و تحلیل DEA برای برآورد بهره وری محیط زیست صنعت سیمان هند با استفاده از احتراق زغال سنگ برای تولید سیمان برای تولید مقدار زیادی دی اکسید کربن به عنوان یک خروجی ناخواسته استفاده کرد [9]. Cecchini و همکاران.(2018) از مدل DEA استفاده کرده و نتایج تجزیه و تحلیل چرخه زندگی را برای برآورد راندمان محیط زیست و CO ترکیب کرده است2پتانسیل کاهش 10 مزارع لبنی در Umbria ، ایتالیا ، با بیان اینکه هزینه های کاهش انتشار حاشیه ای با نمرات کارایی اندازه گیری شده محیط زیست ارتباط مثبت نشان داد [10]. محققان دیگر سیستمی از شاخص های ورودی و خروجی را بر اساس داده های پانل استانی در چین ساخته و از DEA برای ارزیابی کارآیی مدیریت محیط زیست در روستاهای روستایی استفاده کردند [11]. دسته دوم تجزیه و تحلیل مرزی تصادفی (SFA) برای تجزیه و تحلیل معادله رگرسیون است. به عنوان مثال ، برخی از محققان بازده ورودی مدیریت محیط زیست صنعتی در چین را با استفاده از مدل های SFA بر اساس داده های سه نوع ضایعات صنعتی تخمین زده و ویژگی های کلی راندمان ورودی را بررسی کرده اند [12]. محققان دیگر از مدل های تجزیه و تحلیل مرزی تصادفی (SFA) برای تجزیه و تحلیل اثرات مصرف انرژی و آلودگی محیطی بر کارآیی نوآوری تکنولوژیکی در شرکتهای صنعتی استفاده کردند [13]. علاوه بر این ، برخی از محققان از روش DEA بهبود یافته برای اندازه گیری کارآیی حاکمیت محیط زیست استفاده کرده اند. گوتو و همکاران.(2014) از سه مدل تجزیه و تحلیل پاکت داده اصلاح شده (DEA) برای ارزیابی بهره وری عملیاتی و زیست محیطی صنایع منطقه ای در ژاپن استفاده کرد [14]. شیائو S و همکاران.(2019) با استفاده از DEA سه مرحله ای ، مطالعه ای در مورد راندمان محیط زیست انجام داد [15]. همچنین Zou و همکاران وجود دارد. WHO پیشنهاد داد تا با استفاده از خروجی های غیر طراحی شده از طریق مدل SBM ، بهره وری محیط زیست منطقه ای در چین را اندازه گیری کند [16]. از جمله روشهای ارزیابی کارآیی کنترل آلودگی محیط زیست ، علاوه بر دو روش اصلی DEA و SFA ، سایر دانشمندان از روش هایی برای ارزیابی کارآیی اقتصادی سرمایه گذاری ها استفاده کرده اند. به عنوان مثال ، Akoto و همکاران.(2020) از روشهای خالص فعلی (NPV) و نسبت سود مالی (FBCR) برای ارزیابی اثرات زیست محیطی و سودآوری اقتصادی چندین منبع بیولوژیکی استفاده کرد [17]. ژائو و همکاران.(2021) از میزان داخلی شاخص بازده (IRR) برای مطالعه سیستم تصفیه پسماند در پکن استفاده کرد و توصیه های موثری را برای بهبود بهره وری بازیابی انرژی سیستم تصفیه پسماند ارائه داد [18].

نتایج تحقیقات این مطالعات برای مدیریت آلودگی محیط زیست مفید است، اما همچنان دارای کاستی هایی است. از ادبیات موجود می توان دریافت که روش سنتی DEA و روش SFA انتخاب های اصلی روش ارزیابی کارایی کنترل آلودگی در مطالعات موجود هستند. اولاً، این روش‌های تحقیقاتی اتخاذ شده توسط محققان یا در معرض خطاهای تصادفی بزرگ و عوامل محیطی هستند، یا فقط می‌توانند به طور معادل از نظر تعدیل ورودی-خروجی کوچک شوند، که نمی‌تواند عینیت نتایج ارزیابی کارایی را تضمین کند، یا فقط بر رویتجزیه و تحلیل کارایی سرمایه گذاری کنترل آلودگی زیست محیطی در سطح ایستادوم، عدم تحقیق در مورد کارایی سرمایه گذاری کنترل آلودگی زیست محیطی در مناطق مختلف چین با ترکیب مدل سه مرحله ای SBM-DEA با کارایی فوق العاده با روش شاخص Malmquist وجود دارد. بنابراین، این مقاله به منظور پرکردن خلأهای پژوهشی فوق، سعی دارد با ترکیب این دو رویکرد و انجام تحلیل تجربی بر اساس داده‌های تابلویی 30 استان چین از سال 2008 تا 2017، سطح کارایی سرمایه‌گذاری کنترل آلودگی و ویژگی‌های تغییر آن را تحلیل کند. چین از سطح کلی، و مقایسه تفاوت های منطقه ای. شرق چین دارای جمعیت زیاد و بالاترین سطح توسعه اقتصادی است. چین مرکزی به اندازه شرق چین از نظر اقتصادی توسعه یافته نیست و دومین جمعیت بزرگ را دارد، اما پتانسیل توسعه زیادی دارد. غرب چین دارای قلمرو وسیع، کمترین تراکم جمعیت و سومین سطح توسعه اقتصادی است. در مقابل، شمال شرقی چین دارای کمترین جمعیت و اقتصاد کمتر است، اما دارای بخش صنعتی سنگین توسعه یافته است. در سال 2018، شرق چین 51. 75 درصد از سهم ملی از تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داد و دارای 11 شهر بزرگ (با جمعیت ساکن بیش از 5 میلیون نفر) بود. شمال شرقی چین با 5. 03 درصد از تولید ناخالص داخلی ملی، 4 شهر بزرگ داشت. مرکز چین با 25. 76 درصد از تولید ناخالص داخلی ملی، 3 شهر بزرگ داشت. و غرب چین با 17. 10 درصد از تولید ناخالص داخلی ملی، 4 شهر بزرگ داشت [19،20]. مقایسه تفاوت کارایی سرمایه گذاری کنترل آلودگی زیست محیطی در میان مناطق مختلف می تواند توصیه های سیاستی برای کنترل آلودگی محیطی در چین ارائه دهد.

3. مواد و روشها

3. 1. روش های پژوهش

3. 1. 1. مدل SBM فوق کارآمد مرحله اول

مدل جهانی SBM فوق کارآمد (مدل مبتنی بر Slacks) با بازده مقیاس متغیر توسط Tone (2001) [21] پیشنهاد شد. این مدل از فقدان راه حل های امکان پذیر و "رگرسیون فنی" در مورد بازده های متغیر مقیاس جلوگیری می کند. نتایج کارایی دقیق را بدون نیاز به یکنواختی مقیاس ها تضمین می کند. معادله در (1) نشان داده شده است.

ρ = min 1 m ∑ i = 1 1 x ¯ x i k 1 s 1 + s 2 ( ∑ t = 1 s 1 y ¯ l d y ¯ l 0 d + ∑ k = 1 s 2 y ¯ k u y ¯ k 0 u)

سیگنالهای معاملاتی...
ما را در سایت سیگنالهای معاملاتی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عارف لرستانی بازدید : 47 تاريخ : پنجشنبه 10 فروردين 1402 ساعت: 13:57